METNITZ RESIDENCE

project type private residence

 location Metnitz, AUT

architecture Architects Collective

study 2010

gross floor area 265 m²

The house is situated on a steep south-facing slope in a narrow mountain valley with views of the nearby village to the east and the dramatic mountain scenery in the West. The building is located on the top edge of a large property and is designed as a wooden frame structure made ​​of prefabricated parts. It consists of a square torso including the living and dining area which is then surrounded by terraces and carport. The larger upper floor contains the living quarters and office, all with balconies. The building shape is reminiscent of a mushroom at the base thereby reducing costly structural design and avoiding extensive excavations. The cross-shaped floor plan orient all rooms of the upper floor to the east and west. The projections of the upper floor shade the generous glazing on the ground floor, allowing a panoramic view of the valley.

NEWS
PROFIL
TEAM
KONTAKT
PRESS

ALLE PROJEKTE