LESSINGGASSE SCHOOL

project type construction of a school complex

location Vienna, AUT

architect Architects Collective

competition 3rd prize, 2012

net floor area 15.778 m²

Shaped like an 'U', the new building closes the existing perimeter block development and creates two courtyards on the inside. The closed private courtyard is situated to the existing school building, on the opposite there is a more public passage, acting as forecourt and providing main (Lessinggasse) as well as side entrance (Volkertgasse). The leafy forecourt also accommodates space for students to meet before and after courses. Furthermore there are canopied areas for bikes, and the required parking lots. If legal, the number of parking lots can be decreased because of their arrangement. The new building refers to existing structures, completes them, and fulfills requirements concerning the façade, illumination of the building and thermal insulation, in a modern way. 

NEWS
PROFIL
TEAM
KONTAKT
PRESS

ALLE PROJEKTE